estudiS I PROJECTES

elaboració de cervesa a partir de varietats locals de cereal ecològic

Durant el 2013 i 2014, el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE), amb col·laboració amb APAEMA i l'Associació de Varietats Locals, i amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Rural i la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori a través de FOGAIBA, ha realitzat un estudi per analitzar la viabilitat cervesera de l'ordi i els blats mallorquins.

PROJECTE DE MULTIPLICACIÓ DE varietats locals de BLATS

Durant el 2015, l'Associació de Varietats Locals, i amb el suport de l'Associació Mallorca RURAL i Fons LEADER, la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient a través de FOGAIBA, ha realitzat un estudi per a la multiplicació de varietats locals de blats.

ALTRES ESTUDIS D'INTERÈS

Caracterització de varietats autòctones d'extensius de les illes balears

Gemma Vilà Barbosa, en el seu treball de final de màster, elaborà una caracterització sistematitzada de diverses castes de cereals de les Illes Balears. El projecte estava supervisat per Jaume Vadell (UIB) i l'Insititut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera (IRFAP) i va ser realitzat al 2010.

SLOW BREAD: RECUPERACIÓ DE BLATS ANTICS LOCALS I PA ARTESÀ

"Desde Slow Food Illes Balears trabajamos para promocionar y devolver al mercado este tipo de trigos y productos, con especial énfasis en el pa moreno de blat xeixa y la galleta marinera de blat xeixa, incluidos en el catálogo Arca del Gusto de Slow Food, de reconocido prestigio internacional."