CONVERSES

Blat mort

Un dels blats més comuns temps enrera i que ara s'està recuperant. Però per què aquest nom? Era bo per fer pa? Ho descobrim en aquest vídeo.


Blats antics i salut

Cada vegada són més els estudis científics que troben en els cereals antics, qualitats alimentàries excepcionals avui en dia.


Esparrall, varietat o blat rebordonit?

Hi ha diverses opinions sobre si l'esparrall realment és una casta de blat o bé és un blat rebordonit. En aquest vídeo parlen de les diferents opcions.


Blat florenci aurora

El primer blat millorat arribat a Mallorca des de Mèxic a la dècada dels 50 i que ara es troba en recuperació per la seva excel·lent capacitat panificadora.


Experiència en panificació amb blats antics

Tomeu Morro, forner ecològic, amb àmplia experiència amb els blats antics, ens parla sobre les diferències entre blats durs i blats tous a l'hora de fer pa. Sabíeu que a diferència d'altres llocs, a la Mediterrània, empràvem blats durs per panificar?


Ordi mallorquí

Guillem Sureda, pagès ecològic, ens explica que l'ordi mallorquí destaca per la seva rusticitat, el que fa que a la llarga, rendeixi més que l'ordi "foraster".


Civada rossa, civada negra

De civada (avena en castellà), en podem trobar de diverses castes. A Mallorca, en concret, en trobam de negra i de rossa, però... també n'hi ha una de mallorquina?


La influència de la terra i l'anyada en el blat

Pot influir el terreny de cultiu i la climatologia en la força de la farina i per tant, en el pa? En Tomeu Morro ens ho explica en aquest vídeo.